Skaičiuoti avis – atgyvena! 9 būdai padėsiantys greičiau užmigti

spa proceduros

spa proceduros

Bemiegė naktis kainuoja daug – jau ryte pajuntame jos padarinius, o ką kalbėti apie visą likusią dieną, kai protas „neveikia“, akys savaime merkiasi, o vienintelė paprastai įvykdoma užduotimi tampa žiovulys. Tad jeigu atsigulus į minkštus patalus ilgai vartotės, galvoje ūžia minčių spiečius, o pažvelgus į laikrodį sukausto nerimas dėl nenumaldomai artėjančio laiko keltis, pasinaudokite šiais patarimais ir galbūt išgelbėsite šią naktį. O negana to, sužinosite kuo gi gali padėti SPA proceduros!

1. Išjunkite VISAS šviesas

Tam, kad užmigtumėte ir organizme gamintųsi melaninas, tiesiog būtina išjungti visas miegamajame esančias šviesas – būtent tamsa signalizuoja kūnui, jog atėjo ramybės ir poilsio metas, o net tolimiausiame kampe esantis blankus sieninis šviestuvas blaškys jūsų dėmesį jei ne tiesiogiai, tai bent pasąmoningai.

2. Paslėpkite telefoną

Bent valandą prieš einant miegoti nustumkite į šalį telefoną, kompiuterį, televizorių ir visą kitą elektroniką, net skaityklę – visa tai stabdo melanino gamybą, kas trukdo užmigti. Laiką galite „prastumti“, pavyzdžiui, skaitydami knygą ar žurnalą. Nors atsisveikinti su išoriniu pasauliu – nemalonios proceduros, bet ypač naudingos kokybiškam poilsiui.

3. Tinkama kambario temperatūra

Per šalta, per karšta, per tvanku – šios priežastys daro didelę įtaką miegui, tad tam, kad nereiktų drebant susigūžti į kamuoliuką arba atvirkščiai – antklodę numesti ant žemės – dar prieš einant miegoti įjunkite didesnį šildymą, pravėdinkite kambarius arba įjunkite kondicionierių, priklausomai nuo esamos situacijos.

4. Uždenkite laikrodį

Daugiausiai streso sukelia ne tiek nemiga, kiek žinojimas, kiek dabar valandų ir skaičiavimas, kiek liko laiko miegui. „O dieve, jau pusė 4 ryto, o aš nė bluosto nesudėjau“ ir panašios mintys neleidžia užmigti, nes yra nerimaujama, nervinamasi ir nesikoncentruojama į miegą. Jeigu nematysite skaičiaus, daug ramiau stengsitės užmigti.

5. SPA procedūros namuose

Vakare atliekamos SPA proceduros gali pradėti migdyti – veido kaukė gulint vonioje, ilgas karštas dušas ar panašūs malonumai privers atsipalaiduoti, nurimti ir… užsimanyti miego!

6. Patogi apranga

Miegui rinkitės natūralią, patogią ir judesių nevaržančią aprangą, su kuria vasarą nebus per karšta, o žiemą – šalta. Šaltuoju metų laiku ypač jaukiai jausitės su kojinėmis – tai skatins normalią kraujotaką, leisiančią vos prigulus užmigt bei likusią naktį ramiai ir netrukdomai ilsėtis.

7. Kone visų problemų sprendimas – meditacija

Dar viena dažnai pasitaikanti nemigos priežastis – galvoje besisukančios mintys: jaudulys dėl kitos dienos, rūpesčių apmąstymai, atsakymų ieškojimas į svarbius klausimus. Visa tai trukdo susikaupti, tad tam, kad prieš gulantis į lovą būtumėte visiškai ramūs ir atsiriboję nuo papildomų minčių, pamedituokite. Bent 10–15 min. meditacijos „apvalys“ galvą, nuramins, „pripratins“ prie negalvojimo.

8. Atpalaiduojamosios procedūros

Jeigu nujaučiate, jog artėjanti naktis bus ne poilsio, o vartymosi nuo vieno šono ant kito laikas, vakare, kiek įmanoma vėliau, pasimėgaukite profesionalų teikiamomis procedūromis: SPA malonumai, masažai ar grožio paslaugos leis trumpam pabėgti nuo rutinos, pamiršti buitį bei kasdienybę, o grįžus namo būsite nurimę, atsipalaidavę. Taip pat tai naudinga jūsų grožiui. SPA procedūros Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje bei kituose didžiuosiuose miestuose yra ypač populiaru, tad nepaisant to, iš kur esate, savo apylinkėse tikrai rasite bent vieną tokias paslaugas teikiantį saloną.

9. Patalynė

Patalynė nėra vien interjero dalis – svarbu ir jos medžiaga, pasiuvimas. Turite patogiai jaustis savo lovoje. Tačiau išnaudokite dar vieną dalyką – spalvas. Raminančios, šiltos ir jaukios spalvos ne blaškys, o suteiks jaukumo, ramumo. Jautriai miegant svarbu kiekvieną miegamojo detalę panaudoti poilsio naudai!

Paskelbta 2016-05-24 15:19 kategorijoje SPA. Galite sekti įrašo komentarus RSS 2.0 srautu. Komentarai ir atsektys šiuo metu išjungti.

Komentavimo galimybė šiame įraše yra išjungta.